Selecteer een pagina

Wat is CoderDojo? 

CoderDojo is een open source, door vrijwilligers opgezette beweging die staat voor het houden van gratis, non-profit development clubs en reguliere sessies voor jonge mensen. Elke dojo kan anders zijn en staat volledig los van andere dojos.

Bij een dojo leren kinderen tussen 7 en 17 jaar programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games te maken en nog veel meer.

Deelnemers ontmoeten anderen met dezelfde interesses, maken samen nieuwe dingen, en delen wat ze geleerd en gemaakt hebben. Development en programmeren wordt zo een leuke, sociale ervaring.

We hebben slechts één regel: “Boven alles, wees cool!”. Er wordt niet gepest of tijd en zin van anderen verpest, dat is namelijk niet cool.

CoderDojo Waterland zorgt voor een veilige omgeving waar kinderen kunnen leren programmeren: we houden onze dojos in de bibliotheek. We vragen ouders om bij de dojo te blijven, al is het niet verplicht. Als volwassene leer je zelf ook tijdens de dojo’s en beleef je er plezier aan.

Ons team bestaat uit bibliotheekmedewerkers en vrijwilligers, we zijn steeds in wisselende samenstelling bij de dojo’s aanwezig.

Heb je vragen? Mail dan naar Hanneke Pater via contact@coderdojo-waterland.nl

Meer weten over CoderDojo in Nederland en internationaal?

Neem dan eens een kijkje op de websites van CoderDojo Nederland en de CoderDojo Foundation.